GERONTOLOŠKI CENTAR KNJAŽEVAC, 19350 Knjaževac, Karadordeva 55, tel. +381 19 731 635
O NAMA DELATNOST USLUGE ZIVOT U DOMU AKTIVNOSTI ZANIMLJIVOSTI PROJEKTI KONTAKT


FIZIKALNA MEDICINSKA REHABILITACIJA

U Ustanovi postoji organizovana fizikalna medicina i rehabilitacija za korisnike svih kategorija (nezavisne, poluzavisne i zavisne). Primenom razlicitih sadržaja i postupaka fizikalne terapije i rehabilitacije u Ustanovi (pre svega u Sali za fizikalnu terapiju, sobama korisnika) i u bolnici, upotpunjen je nivo zdravstvene zaštite korisnika. Osnovni zadatak je da se putem organizovanih vežbi i fizioterapeutskih postupaka obezbedi ocuvanje ili poboljšanje pokretljivosti, osamostaljivanje korisnika za obavljanje svakodnevnih životnih aktivnosti, sprecavanje nastanka kontraktura, mišicnih atrofija, dekubita i ostalih propratnih pojava koje se javljaju zbog duže nepokretnosti korisnika.

Sprovodi se planska i organizovana funkcionalna terapija, individualna i grupna terapija, kao i aktivnosti dnevnog života:

- prilagodavanje korisnika svojim potrebama
- prevencija i zaštita od padova
- prilagodavanje prostora u sobi
- korisnici koji se obuce u korišcenju pomagala (kolica) smešteni su u prizemlju, radi poboljšanja kvaliteta takvog života.
Elektroterapija
Funkcionalna terapija
Grupna terapija loptom napolju
Grupna terapija slika 1
Grupna terapija slika 2
Grupna terapija slika 3
Grupna terapija slika 4
Kinezi tejping_m.jpg
Magnetna terapija
Terapeutske vezbe slika 1
Terapija bioptron lampom
Vožnja ergo bicikle

Sprovodi se rehabilitacija koja utice na kvalitet života i obavljanje osnovnih životnih funkcija koje su im otežane ili onemogucene usled bolesti ili traume.
Pružamo savremenu kompletnu rehabilitaciju (elektroterapiju, magnetnu terapiju, laser terapiju, ultrazvucnu terapiju, kineziterapiju – terapeutske vežbe, masažu, parafinoterapiju, terapiju bioptron lampom). Kineziterapija predstavlja jedan od najvažnijih aspekata medicinske rehabilitacije, jer aktivno ukljucuje pacijenta. Sprovodimo i edukaciju zaštitinim položajima i pokretima.

 

GERONTOLOŠKI CENTAR KNJAŽEVAC, 19350 Knjaževac, Karadordeva 55, tel. +381 19 731 635
Copyright © - "
GERONTOLOŠKI CENTAR KNJAŽEVAC", 2010
.